Y'ahl El Hay: Coexistence through Integrated Approach

2015

This project aims to support and ensure better access for Syrian and Egyptian communities in the first district of EL Obour City, Egypt to public services and spaces through the upgrade and redesign of the district’s service node which includes the health centre, the Kindergarten and local NGO and the interstitial open space. The design interventions emerged from par-ticipatory needs assessment (PNA) sessions held with the city council, doctors, nurses, HC staff,  KG administration and staff , Local NGOs and the actors in the vicinity of the. The project was featured at the Biennale of Architecture 2016: Reporting from the Front in the Egyptian Pavilion.

September 2015
October 2015
December 2015

Location

EL Obour City – Egypt

Client/Partner:

UNHCR EGYPT- Community Support Programme (CSP), Terre des Hommes 

Caracteristic Elements:

  • Use of local building materials, eg. Bricks, recycled tiles, reeds.
  • Participatory design and construction with the local community (craftsmen, students, teachers)
  • Construction site at High Intensity of Labor
Insaf Ben Othmane H., Omar Wanas, Ahmed Mohamed Nabil, Tayseer Khairy, UNHCR CSP UNIT and Regional and Local Communites
error: Content is protected !!

For updates and more
subscribe to our newsletter

share with the world!

Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin